Feilmelding

Notice: Trying to get property of non-object i include() (linje 15 av /home/4/l/lroedal/www/skarstua/sites/all/modules/instagram_block/instagram-block-image.tpl.php).

Historien vår

Det begynte med et ektepar som lengtet etter fjell og natur. På Skaret fant de sitt paradis. Haldis og Ingar Rødal, begge oppvokst i Fræna men nå med Molde som ny adresse, hadde sett at stedet manglet et servicetilbud for skiturister. Først bygde de en kiosk – i 1960. Kort tid senere, i 1962 og 1965, kom det nye kafébygg. Skarstua var en realitet. Forvandlingen fra et område med myr, jord og stein, skjedde ikke uten slit og svette. Tomten ble gravd opp for hånd, med hakke og spade. Vannet måtte hentes etter behov, i bøtter fra Malmeelva. Strøm fantes ikke. Kullsyrebiter fra Trondheim holdt Kroneisen kald for kundene, i alle fall for en liten stund.

Men egen brønn ble bygd og på sikt ble det også lagt inn strøm. Hverdagen ble enklere - og gjestene stadig flere. Ikke noe sted i Romsdal har så mange ektepar feiret bryllupet sitt som på Skarstua. Hele huset ble brukt. Både kafe og jukeboks-lokalet, som var ungdommenes favorittsted.  Peisestua i underetasjen og tidvis også familiens private leilighet. I påskene kom tusenvis av skiturister. Det kunne komme 15-20 busser fullpakket med passasjereri løpet av en dag. Dette var i tillegg til et tusentall biler som parkerte fra Stokkevelta til Malmedalen. Alle startet dagen med brus, Kvikk Lunsj, appelsin og skismurning fra en av lukene i kiosken. Etter endt skitur ble det påfyll av brus, og gjerne en softis eller pølse med brød. Kiosken var selve drivhjulet for Skarstuas drift det første tiåret. Åpningstiden hele året var fra 9-23, sju dager i uka.

Over tid ble lokalene utvidet i større grad, det som før var en mindre kafe, ble nå et stort, flott bygg. Hovedutbyggingen skjedde på slutten av 70-tallet, da to motellavdelinger med 10 rom til sammen, nytt kjøkken og ny festsal ble bygd. Etter 28 år som vertskap, lot Haldis og Ingar neste generasjon overta bedriften. Eierskapet av selskapet ble delt mellom deres fem sønner, og sønnen Geir tok over som daglig leder. På tross av dystre spådommer om Eventyrlige Skarets fremtid med åpningen av Tussen-tunnelen i 1990, har Skaret blomstret i etterkant.

Gjennom disse årene kom badebasseng, hestestaller, et større antall frittstående hyttebygg, Lysgården med produkter fra kjente Løiten Lys og Klokkargården. Eventyrlige Skaret var skapt – med noe for enhver smak. Stedet har nå totalt sju selskapslokaler og tjue hytter. Geir Rødal har vært daglig leder i snart 25 år, er i dag eneeier og bor på Skaret. Det gjør også broren Sigmund, mens brødrene Svein og Ove har hytte. Haldis og Ingar holdt fortsatt til i eget hus på Skaret og fulgte aktivt med i utviklingen av det de var med på å bygge opp.

Ta turen til Eventyrlige Skaret, hvor flotte friluftsopplevelser venter på deg - både inne og ute... :)

Telefon: 71268090  --  E-post: post@skarstua.no  --  Adresse: Skaret, 6422 Molde  --  ORG.NR:  983 501 753 - Logg inn

Vi er åpne alle dager, fra 11:00 til 18:00 (vi stenger 19:00 på torsdager og søndager). Velkommen innom!